Synergon Energy

Switch to desktop Register Login

Κατηγορία Προϊόντων : Λέβητες Ξύλου

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΝΤΕΛΩΝ

ΜΟΝΤΕΛΟ

Μονάδα

ECOMAX 25

ECOMAX 35

ECOMAX 42

Ονομαστική Ισχύς -Μέγιστη απόδοση καύσης

Kw

25

35

42

Χρόνος καύσης

hod

8 - 24

Μέση κατανάλωση

Kg/hod

7,5

9,5

11,7

Βαθμός Απόδοσης

%

83

82

79

Χωρητικότητα θαλάμου

dm³

120

170

200

Χωρητικότητα boiler

dm³

60

68

78

Ελκυσμός καμινάδας

Pa

20 - 25

20 - 25

20 - 25

Διάμετρος καμινάδας

mm

160

160

160

Διάμετρος παροχών

DN

2,5¨

2,5¨

2,5¨

Πλάτος

mm

640

640

712

Βάθος

mm

870

1020

1120

Ύψος

mm

1290

1290

1480

Βάθος θαλάμου

mm

396

546

596

Διάμετρος κορμού

mm

220

220

220

Μήκος κορμού

mm

385

535

585

Βάρος λέβητα

kg

320

360

454

Απόσταση κέντρου καπνοδόχου του αγωγού καυσαερίων από το έδαφος

mm

920

920

1130

Απόσταση παροχής νερού από το έδαφος

mm

180

180

200

Απόσταση εξαγωγής νερού από το έδαφος

mm

1192

1192

1390

       Ηλεκτρική Στεγανότητα IP 20 - Μέγιστο επίπεδο θορύβου 60 db - Τάση λειτουργίας   230/50 V/Hz


Εγγύηση 5 ΧΡΟΝΙΑ. Τεχνική υποστήριξη –συντήρηση – ανταλλακτικά από ειδικευόμενους τεχνικούς της εταιρίας μας

 

Ο λέβητας ΕCOMAX αποτελεί μια οικονομική και υψηλής τεχνολογίας λύση για την θέρμανση κτιρίων με καύση στερεών καυσίμων, ονομαστική ισχύος 25, 32 και 42 kW. O λέβητας ΕCOMAX ήρθε για να λύσει τα προβλήματα καύσης των καυσόξυλων διατηρώντας πάντα όμως την αρχαιότερη πηγή ενέργειας, που είναι το ξύλο, κατασκευασμένος από πυρίμαχο ατσάλι και εξοπλισμένος με ηλεκτρονικό εγκέφαλο διαχείρισης της φωτιάς, θα σας εκπλήξει με την οικονομία και την αποδοτικότητα που θα σας παρέχει. Ελεγχόμενος ηλεκτρονικά από τον θερμοστάτη χώρου σας θα σας παρέχει ακρίβεια στην θέρμανσή σας και αύξηση της οικονομία σας έως και 60% .Διαθέτει διπλή μόνωση, εργονομική θέση τροφοδοσίας καυσίμου και υψηλής απόδοσης εναλλάκτη θερμότητας. Ο λέβητας αξιοποιεί την ενέργεια της πρωτογενούς και δευτερογενούς καύσης μέσω πυρόλυσης, με τα πρωτεύοντα καυσαέρια ατελούς καύσης του άνθρακα (αερογενεση) να οδηγούνται σε δευτερογενή καύση σε θερμοκρασίες περίπου 1000 σε 1100 ° C. Το αποτέλεσμα με την τέλεια δευτερογενή καύση είναι η αύξηση της ονομαστικής απόδοσης του λέβητα άνω του 80% και ελαχιστοποίηση των ρύπων προς την ατμόσφαιρα Είδη καυσίμου και χρόνοι καύσης : ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ – WOODCHIPS – ΜΠΡΙΓΚΕΤΕΣ – ΚΑΡΒΟΥΝΟ. Με τον λέβητα ΕCOMAX ξεχάστε την ταλαιπωρία όπου κάθε 4 η 6 ώρες να χρειάζεται να τροφοδοτείται τον λέβητα με ξύλα, ο ΕCOMAX χάρη στον μεγάλο χώρο καύσης του αλλά και της ελεγχόμενης καύσης μέσω του θερμοστάτη σας χρειάζεται να τον τροφοδοτείται μία φορά την ημέρα. Χώρα κατασκευής : Τσεχία.

Δευτερογενής Καύση - Πυρόλυση
Στη δομή των κλασσικών λεβήτων στον θάλαμο καύσης έχουμε συσσώρευση καυσαερίων πολύ υψηλής ενεργειακής αξίας, που φέρουν ένα υψηλό φορτίο από προϊόντα αερογενεσης του άνθρακα, όπως μονοξείδιο του άνθρακα, αιθάλη, πίσσα κ.λπ. Τα καυσαέρια αυτά με τα κατάλοιπα καύσης οδηγούνται απευθείας από το θάλαμο καύσης μέσω καναλιών νερού, στην καπνοδόχο και απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα με σημαντική περιβαλλοντική επίπτωση, χωρίς να αξιοποιείται το ενεργειακό τους δυναμικό. Στους λέβητες ΕCOMAX αντιθέτως τα καυσαέρια και τα κατάλοιπα της πρωτογενούς καύσης από προϊόντα ξύλου, οδηγούνται σε δευτερογενή καύση σε θερμοκρασίες περίπου 1000 σε 1100 ° C, μέσα σε ειδικούς θύλακες. Με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών λύσεων οι λέβητες ΕCOMAX εξασφαλίζουν μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμων, μέσω της πλήρους εκμετάλλευσης της ενεργειακής τους αξίας και παράλληλα επιβαρύνουν ελάχιστα το περιβάλλον με βλαπτικούς αέριους ρύπους σε σχέση με άλλες αντίστοιχες συσκευές. Οι λέβητες ΕCOMAX συμμορφώνονται πλήρως με τους εθνικούς και διεθνείς κανόνες περί της εκπομπής ρύπων.

Τεχνολογία αντίστροφης φλόγας:
Χάρη σ τον τρόπο διανομής του οξυγόνου η φωτιά αναγκάζεται και πηγαίνει καθοδικά έτσι επιτυγχάνουμε να κρατάμε την παραγόμενη θερμότητα χαμηλά και να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για την δευτερογενή καύση καυσαερίων η οποία αφού θα εκμεταλλευτεί στο έπακρον την θερμοκρασία των καυσαερίων θα τα εξάγει στο περιβάλλον σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει χαμηλή ρύπανση του περιβάλλοντος, υψηλή απόδοση καυστήρα, εύκολο καθαρισμό μιας και τα υπολείμματα της καύσης μαζεύονται στο κάτω μέρος του λέβητα, όπου από την πόρτα καθαρισμού μπορούμε εύκολα να τον καθαρίσουμε.

Ηλεκτρονικός εγκέφαλος - Μονάδα ελέγχου & διαχείρισης λέβητα
Η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του λέβητα διαθέτει εξελιγμένο μικροεπεξεργαστή ο οποίος βελτιστοποιεί την διαδικασία της καύσης μέσω του ελέγχου της προσαγωγής του αέρα στο θάλαμο καύσης και της διαχειρίζεται τις αναλογίες του καυσίμου μίγματος με μεγάλη ακρίβεια. Ο μηχανισμός αυτός επιτρέπει τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας του ζεστού νερού που εξέρχονται από τον λέβητα με μεγάλη ακρίβεια. Η οικονομία και η φιλικότητα στο περιβάλλον του λέβητα ΕCOMAX επιτυγχάνεται χάρη στον ηλεκτρονικό του εγκέφαλο ο οποίος δεχόμενος τα δεδομένα μέσω του θερμοστάτη χώρου σας αλλά και της θερμοκρασίας του λέβητα αυξομειώνει την καύση, μέσω της ελεγχόμενης παροχής οξυγόνου στη φωτιά. Ο θάλαμος καύσης είναι απολύτως σφραγισμένος και δεν δέχεται οξυγόνο από πουθενά παρά μόνο από το βεντιλατέρ το οποίο βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά του λέβητα έτσι λοιπόν ο εγκέφαλος αυξομειώνει με μεγάλη ακρίβεια την ένταση της φλόγας μέσω του βεντιλατέρ.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΞΥΛΟ: προκειμένου να επιτευχθεί η ονομαστική ισχύς, απαιτείται να χρησιμοποιήσετε τα καυσόξυλα με υγρασία που δεν υπερβαίνει το 20% (καυσόξυλα αποξηραμένα υπό στέγη για 18 μήνες).

WOOD CHIPS (ΦΛΟΙΔΕΣ ΞΥΛΟΥ): Όπως το ξύλο, πρέπει να ξηραίνονται καλά με περιεκτικότητα σε υγρασία που δεν υπερβαίνει το 20%. Χρόνος καύσης 2-5 ώρες (ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου και τις θερμικές απαιτήσεις).

opop